Onbeperkt digitaal lezen

logo van BrunaIn mei komt Bruna met de nieuwe dienst Bliyoo. Met Bliyoo kan onbeperkt digitale boeken en tijdschriften gelezen worden. Het is eigenlijk vergelijkbaar met bijvoorbeeld Spotify en Deezer voor muziek. Je betaald een vast bedrag per maand om onbeperkt uit de bibliotheek te kunnen lezen. Naast het “lenen” biedt het straks ook de mogelijkheid om boeken te kopen. Deze boeken kun je dan ook blijven lezen wanneer je het abonnement hebt opgezegd.

Bliyoo moet gaan concurreren met Elly’s Choice, Bibliotheek.nl en natuurlijk bedrijven die e-books verkopen.
Op dit moment is nog niet duidelijk wat het abonnement moet gaan kosten. Bruna streeft naar een bibliotheek met zo’n 26.000 titels waarin ook de nieuwste titels in beschikbaar moeten komen.

Bliyoo start met Apps voor Apple en Android tablets en telefoons. Helaas zal het niet gebruikt kunnen worden met een e-reader.
Bruna geeft als reden dat de ereader niet geschikt is om tijdschriften mee te lezen en dat er steeds meer gelezen wordt op tablets en smartphones.
De ebooks en digitale tijdschriften worden volledig gedownload zodat ze ook zonder internetverbinding gelezen kunnen worden. Ook is het mogelijk om via een browser te lezen op bijvoorbeeld een laptop. Hiervoor is dan wel een internetverbinding noodzakelijk.

Op dit moment wordt er getest met ongeveer 1600 personen en een bibliotheek met 100 top titels.

Kijk op https://www.bruna.nl/bliyoo voor meer informatie

No Comment

Comments are closed.